Snelle Salmonella diagnostiek met PCR

Op verzoek van verschillende praktijken is een PCR voor Salmonella diagnostiek ontwikkeld. Met deze deze test kan in 2 dagen vastgesteld worden of er sprake is van Salmonella diarree.

De test wordt ingezet na verrijkingskweek van het mestmonster. Naast de PCR wordt ook de vervolgkweek ingezet voor het isoleren van Salmonella. Als de Salmonella gekweekt wordt kan een antibiogram worden ingezet.

Veel sneller dan kweek

De standaard kweekmethoden van Salmonella betekenen dat het 6 dagen duurt voordat het duidelijk is of Salmonella de veroorzaker van diarree is. Dit is een groot nadeel bij de behandeling van Salmonella bij kalveren. Pas als vastgesteld wordt dat Salmonella een rol speelt, kan de therapie hieraan worden aangepast. Dit is vaak te laat. Met name bij vleeskalveren kan dit tot ernstige schade leiden.

Alle dagen inzetten en aflezen

Om ervoor te zorgen dat deze snelle service altijd ingezet kan worden zorgen we ervoor dat uw monsters alle dagen ingezet en afgelezen worden. Alleen op deze manier kunt u als dierenarts een optimale service verlenen aan uw veehouders.

Wilt u meer weten neem dan vooral even contact op.

veal calves

 

 

Terug naar overzicht
2016 MBM Vet | Webdesign: Webton.nl