Advies


Met de kennis van vandaag had je vroeger je slag kunnen slaan. Feit is dat kennis slechts langzaam doordringt tot het nut van de gebruikers. Door middel van korte lijnen en samenwerking is daar veel aan te doen.

Visie op farmacologie

De juiste toepassing van antibiotica door dierenartsen is belangrijk. Dit begint bij goede efficiĆ«nte diagnostiek, kennis over bacteriĆ«n, en kennis over toepassing van de juiste therapie op het juiste moment. Daarnaast zijn dierenartsen gehouden aan de regels van de Veterinaire Formularia en de regels omtrent gebruik van 1e, 2e en 3e keuze antibiotica. Binnen de restricties van alle regels is het tegenwoordig niet altijd eenvoudig een goede keuze te maken. Sommige dilemma’s vragen om pragmatische oplossingen. Neem vooral contact op bij praktische vraagstukken zodat evidence based medicine in contact komt met de weerbarstige praktijk.

Visie op epidemiologie

Bestudering van verspreiding van infecties vind plaats binnen de epidemiolgie. Dit vakgebied leert ons daarmee ook hoe we verspreiding van infecties moeten voorkomen, en welke maatregelen bij welke infecties succesvol kunnen zijn. Deze informatie is van onschatbare waarde voor het toepassen van de juiste preventieve maatregelen bij die ene problematische infectie. Samen met microbiologische kennis en diagnostiek is het ook mogelijk om het effect van preventie te meten. Infectieziekten zijn enorm interessant, maar succesvolle bestrijding en het inzetten van de juiste preventieve maatregelen geven ook heel veel voldoening. Voor preventie en hygiene advies komen we graag langs.

Flexibiliteit

Naast standaard diagnostiek zijn we zijn gek op onderzoek en ontwikkeling. Dus als u in de praktijk ook graag innovatief bezig bent zijn we graag uw partner. Bundeling van kennis en vaardigheden om te zorgen dat veterinaire diagnostiek en diergezondheid blijven verbeteren. Neem vooral contact op als u met plannen rondloopt.

Missie

Het is onze missie een optimale diagnostische kwaliteit te bieden waar de prakticus mee uit de voeten kan. De juiste kwaliteit voor de juiste prijs, zodat de prakticus en de boer zich goed kunnen handhaven in de markt.

2016 MBM Vet | Webdesign: Webton.nl