Richtlijnen Hond en Kat

Begin december zijn de richtlijnen "Richtlijn bacteriële huidinfecties bij hond en kat" en "Richtlijn bacteriële urineweginfecties hond en kat" gepubliceerd. Hier kunt u alle informatie vinden die u nodig heeft.

Richtlijn bacteriële huidinfecties hond en kat

De richtlijn bacteriële huidinfecties hond en kat omvat uitgebreide informatie over de pathogenese van pyodermieën zoals die voorkomen bij de hond en de kat. Naast een uitgebreide richtlijn voor de diagnostiek, inclusief anamnese, lichamelijk onderzoek -met uitleg over de soorten leasies die hierbij voorkomen -, en veel uitleg over de juiste uitvoering van de diagnostiek, omvat de richtlijn veel literatuurinformatie over huidziekten bij de hond en de kat. Voor de medicamenteuze therapie wordt verwezen naar het formularium gezelschapsdieren hond en kat. Deze therapeutische wenken omvatten niet alleen het gebruik van antibiotica maar ook shampoo's conditioners en middelen met antiseptische werking. Per type pyodermie wordt aangegeven wat de juiste behandelmethode is en wordt ook ingegaan op de begeleiding en advisering van de eigenaar, met prognoses, follow-ups en eventueel verwijzing. In het totaal is het een document met veel informatie voor de praktijk.

Richtlijn bacteriële urineweginfecties hond en kat

Deze richtlijn is opgedeeld in een aparte richtlijn voor de hond (de teef) en een richtlijn voor katten. Daarbij komen in beide richtlijnen het signalement, de anamnese, het lichamelijk onderzoek, en het algemeen en bacteriologisch urineonderzoek. Voor de medicamenteuze therapie is de beleidsrichtlijn voor de ongecompliceerde en de gecompliceerde urineweg beschreven. Op basis van de eerdere beschrijvingen van het signalement en de anamnese kunnen patiënten ingedeeld worden in de categorie ongecompliceerd of ongecompliceerd. Voor de antimicrobiële therapie wordt opnieuw verwezen naar het formularium voor gezelschapsdieren. Tenslotte staan er enkele wenken voor de controle en de follow-up van patiënten.

Richtlijnen en formularia downloaden

RICHTLIJN BACTERIËLE HUIDINFECTIES HOND EN KAT
STROOMDIAGRAM BACTERIËLE HUIDINFECTIE HOND EN KAT
RICHTLIJN BUWI HOND EN KAT
STROOMDIAGRAM HOND BUWI
STROOMDIAGRAM KAT BUWI
FORMULARIUM GEZELSCHAPSDIEREN HOND en KAT

 

2016 MBM Vet | Webdesign: Webton.nl