Efficiƫnte qPCR testen

Met qPCR testen kan heel gevoelig bepaald worden of een infectie aan of afwezig is. We gebruiken deze testen voor koeien met een verhoogd celgetal. Hiermee heeft u bijvoorbeeld snel antwoord op de vraag of een koe met of zonder antibiotica drooggezet kan worden.

qPCR voor Mastitis

Vanwege de gevolgen voor de melkproductie en op gezondheid van koeien is mastitis de belangrijkste ziekte bij melkkoeien. Met behulp snelle diagnostiek kan er tijdig een passende therapie worden ingezet. Met onze mastitis PCR heeft u dezelfde dag uitslag over de veroorzaker(s) van de mastitis.

qPCR voor Salmonella

Naar aanleiding van vragen uit de praktijk is een PCR voor Salmonella diagnostiek ontwikkeld. Hiermee kan direct een PCR test uitgevoerd worden, zodat er dezelfde dag een uitslag is. De snelheid is een belangrijk voordeel omdat de klassieke Salmonella kweek in het totaal 6 dagen duurt.

qPCR voor Bovine Respiratory Disease

Meten is weten. Voor de diagnostiek van luchtwegproblemen bij jongvee is een nu een nieuwe PCR test beschikbaar voor neusswabs en longspoelingen. Het uitgebreide panel bestaat uit 6 bacteriƫle en 3 virale ziekteverwekkers. Hiermee kan gerichter ingezet worden op de juiste therapie en de juiste preventieve problemen. Geen enkel bedrijf is hetzelfde en het pathogenen profiel varieert per bedrijf.

Flexibiliteit

Naast standaard diagnostiek zijn we zijn gek op onderzoek en ontwikkeling. Dus als u in de praktijk ook graag innovatief bezig bent zijn we graag uw partner. Bundeling van kennis en vaardigheden om te zorgen dat veterinaire diagnostiek en diergezondheid blijven verbeteren. Neem vooral contact op als u met plannen rondloopt.

 

2016 MBM Vet | Webdesign: Webton.nl