Efficiƫnte qPCR testen

Met qPCR testen kan heel gevoelig bepaald worden of een infectie aan of afwezig is. We gebruiken deze testen voor koeien met een verhoogd celgetal. Hiermee heeft u bijvoorbeeld snel antwoord op de vraag of een koe met of zonder antibiotica drooggezet kan worden.

qPCR voor Salmonella ontwikkeld

Naar aanleiding van vragen uit de praktijk is een PCR voor Salmonella diagnostiek ontwikkeld. Hiermee kan, na verrijkingskweek van de mest, met 2 dagen een PCR test uitgevoerd worden. De snelheid is een belangrijk voordeel omdat de klassieke Salmonella kweek in het totaal 6 dagen duurt.

qPCR voor Bovine Respiratory Disease

Meten is weten. Voor de diagnostiek van luchtwegproblemen bij jongvee is een nu een nieuwe PCR test beschikbaar. Hiermee kan gerichter ingezet worden op de juiste therapie en de juiste preventieve problemen. Geen enkel bedrijf is hetzelfde en het pathogenen profiel varieert per bedrijf.

Flexibiliteit

Naast standaard diagnostiek zijn we zijn gek op onderzoek en ontwikkeling. Dus als u in de praktijk ook graag innovatief bezig bent zijn we graag uw partner. Bundeling van kennis en vaardigheden om te zorgen dat veterinaire diagnostiek en diergezondheid blijven verbeteren. Neem vooral contact op als u met plannen rondloopt.

Achtgrondinformatie

Het laboratorium wordt geleid door een Marielle Melchior, een dierenarts met praktijkervaring. Daarna heeft ze van 2001 - 2007 promotieonderzoek gedaan naar therapie resistentie bij mastitis en Farmacologie onderwijs gegeven aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Van 2007 - 2011 heeft ze de opleiding tot Veterinair Microbioloog gevolgd bij het CVI in Lelystad, en is een Msc in de Epidemiologie voltooid.

Missie

Het is onze missie een optimale diagnostische kwaliteit te bieden waar de prakticus mee uit de voeten kan. De juiste kwaliteit voor de juiste prijs, zodat de prakticus en de boer zich goed kunnen handhaven in de markt.
2016 MBM Vet | Webdesign: Webton.nl